BejelentésLast Minute Costa Brava - BARCELONA
Bagi Tours - Egyénileg bérelhető Apartmanok az Észak- Spanyol tengerparton

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponCosta Brava - Vad Part

A Costa Brava, a "vad part", az egyik legnépszerűbb spanyolországi üdülőhely csodálatosan szép, sziklás partjaival, és változatos településeivel. A Costa Bravát különösen vonzóvá teszi Barcelonához való közelsége, homokos tengerpartjai, kristálytiszta, kék tengervize, öblei, és középkori várai. A Costa Brava-i nyaralás viszonylag olcsónak is mondható egyik - másik spanyol üdülőparadicsomhoz képest.Spanyolországban, Európa egyik legmelegebb országában, hatalmas kiterjedésének, és elhelyezkedésének a meleg kontinentális, az óceáni, a mediterrán, és a szubtrópusi éghajlat mind-mind megtalálhatók. Általánosságban azonban elmondható, hogy a turisták által meglátogatott helyek közelében a nyarak általában forrók, és sokszor szárazak, a telek pedig enyhék, ősszel, és tavasszal pedig igen kellemes klíma uralkodik. Ugyanakkor a Kanári-szigeteken egész évben kellemes, meleg hőmérsékletek tapasztalhatóak. A legjobb időpont ezért Spanyolországot meglátogatni május, június, vagy szeptember, ilyenkor elkerülhető a nagy hőség, és a tömeg se akkora, mint a főszezonban, szeptemberben pedig még a tenger is meleg. Városlátogatásokra pedig a kora őszi, vagy késő tavaszi időpontok a legmegfelelőbbek.


COSTA BRAVA


Magyarország 2007. decemberi schengeni övezethez történő csatlakozása óta a magyar állampolgárok útlevél, és határellenőrzés nélkül utazhatnak Spanyolországba. Ugyanakkor fényképes azonosítónak (amely lehet akár az útlevél is, vagy személyi igazolvány) mindenkinél kell lennie, egy esetleges igazoltatáskor. 14 éven aluli gyermekek nem rendelkeznek személyi igazolvánnyal, ezért számukra szükséges az útlevél kiváltása, és maguknál tartása.

Pénzváltás

Spanyolország hivatalos fizetőeszköze az Euró. Előnyösebb itthon pénzt váltani ugyanis Spanyolországban a bankok és pénzváltóhelyek a Magyarországon megszokottnál jóval nagyobb jutalékot számolnak fel.

Üzletek nyitva tartása:

Az üzletek általában reggel 9-10-től este 19-21 óráig vannak nyitva, de a déli óráktól 16 óráig sziesztát tartanak. A nagyobb áruházakban ugyanakkor nincs szieszta, azok 10-től 22 óráig vannak nyitva. A bankok 9-13 óra között fogadnak ügyfeleket, de a pénzváltóhelyeken, és a bankautomatákban éjjel-nappal pénzhez lehet jutni.

Egészségügy

A Spanyolországba való beutazás előtt a lakóhely szerinti Megyei Egészségbiztosítási Pénztártól Európai Egészségbiztosítási Kártyát (ez az E 111 jelű nyomtatvány utódja) lehet kérni. Ehhez személyazonosságot igazoló okmány, és TAJ-kártya szükséges, illetve az ügyintézés gyorsítása érdekében, jogosultságot bizonyító okmány (pl. munkáltatói igazolás, nyugdíjas igazolvány, hallgatói jogviszony-igazolás) is bemutatható. A kártyát Spanyolországban azok az egészségügyi intézmények fogadják el, amelyek a társadalombiztosítással szerződésben állnak. Az Egészségbiztosítási Kártya ugyanazokat az ellátásokat teszi lehetővé, ugyanannyiért, mint egy adott országban, így mivel Spanyolországban az egészségügyi ellátás ingyenes, a kártyával a magyar állampolgárok számára is térítésmentes lesz. Ennek ellenére ajánlott utasbiztosítást kötni, hiszen az olyan költségeket, mint egy esetleges baleset esetén a hazaszállítás, vagy ha pl. a mentő magánkórházba szállít minket, a kártya nem fedezi.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!